Alison Singh Gee
Alison Singh Gee
W swojej codziennej pracy kieruję się właśnie tym przesłaniem. Od 18 lat posiadam doświadczenie jako zawodowy kucharz.
W swojej karierze przeszedłem przez wszystkie stopnie: od młodszego kucharza do szefa kuchni. Wcielałem się w rolę doradcy kulinarnego w zakresie technologii kuchni, tworzyłem menu, zajmowałem się fotografią kulinarną. Udzielałem wsparcia przy otwieraniu restauracji, kuchni hotelowych, małych punktów gastronomicznych i domów weselnych Odbyłem staże w najlepszych restauracjach w Polsce, uczestniczyłem w dużych imprezach kulinarnych takich jak kolacje Gault&Millau, urodziny food & friends, transatlantyk, czy w charytatywnym Master Chefs For Dogs i Wielkiej Orkiestrze Świątecznej Pomocy wraz ze Stowarzyszeniem Lubuscy Kucharze.
Obecnie mieszkam na wsi z Żoną i Synkiem. Bardzo cenię sobie bliskość natury, pasjonuję się zbieraniem grzybów i dzikich owoców z których często przygotowuję potrawy, konfitury czy syropy.
Czego mogą być pewni Goście Restauracji? Mojego pełnego oddania pasji, jaką jest gotowanie. W kuchni nie używam półproduktów, a każda potrawa przygotowana jest od podstaw.
Przez dwa lata z powodzeniem prowadziłem swoją restaurację Krośnieńska 12. W najbliższym czasie planuję otworzyć kolejną – ze świeżą, zdrową i nowoczesną kuchnią polską i oryginalną kartą dań.